imprezy okolicznościowe
Wigilia firmowa
Zorganizuj w restauracji Balaton niezapomniane spotkanie wigilijne dla swoich pracowników lub najbliższych. Zarezerwuj dogodny termin i cieszcie się wspólnie cudownym przedświątecznym czasem spędzonym w naszym klimatycznym lokalu!
Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy wyjątkowe menu, które ustalamy indywidualnie przed imprezą. Do tego w barze dostępne są napoje alkoholowe, takie jak piwo, wino, wódka, whisky, koniaki i kolorowe drinki. Aby zadbać o odpowiednią atmosferę, stoły na wigilijne spotkania przystrajamy kwiatami oraz akcentami świątecznymi. Cudowny klimat i pyszne jedzenie są więc gwarantowane!
Zapraszamy więc serdecznie do restauracji na niezobowiązujące spotkanie!
Propozycje menu na firmowe spotkanie wigilijne
dla minimum 20 osób:
Menu I – od 110 zł/os:
Zupa – podawana porcjowo:
- Zupa grzybowa z łazankami
Danie drugie jedno do wyboru – serwowane porcjowo:
- Pstrąg w całości pieczony z migdałami, ziemniaki pieczone, surówka colesław
- Filet z dorsza panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty
- Karp pieczony, ziemniaki z wody z koperkiem, kapusta z grzybami
- Danie wegetariańskie: Placuszki z selera podane z jarzynami z pary oraz sosem ziołowym
Deser:
- Ciasto: makowiec, piernik, sernik 150g/os
- Kawa, herbata – bez ograniczeń
Napoje w dzbankach:
- Woda niegazowana z cytryną i miętą – be ograniczeń
- Soki owocowe 100% – bez ograniczeń
- Kompot z suszu – 100ml/os
Menu II – od 140 zł/os:
Zupa podawana w wazie:
- Barszcz z uszkami
- Zupa grzybowa z łazankami
Danie drugie podane na półmiskach:
- Filet z sandacza panierowany,
- Pieczona biała ryba
- Dzwonko z karpia panierowane
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Gołąbki z kaszą i grzybami w sosie grzybowym
- Krokiety z kapustą i grzybami
Dodatki do dań:
- Kapusta z grzybami
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty z selerem, jabłkiem, rodzynkami i majonezem
- Ziemniaki pieczone z ziołami
- Ziemniaki pure
Deser –150 g/os:
- Makowiec
- Piernik świąteczny
- Sernik
- Szpajza cytrynowa
- Kawa, herbata – bez ograniczeń
Napoje w dzbankach:
- Woda niegazowana z cytryną i miętą – bez ograniczeń
- Soki owocowe 100% – bez ograniczeń
- Kompot z suszu – 100ml/os
Do powyższych podstawowych menu można dobrać:
Zakąski zimne podane na paterach:
Śledzie (do wyboru 2-3 rodzaje):
|
100 g | 10,00 zł |
Przekąski zimne (można wybrać mniej porcji niż jest osób – nie każdy próbuje danej przekąski):
Rolmopsy | 100 g | 10,00 zł |
Kulki rybne na ostro | 100 g | 10,00 zł |
Karp po żydowsku | 100 g | 18,00 zł |
Ryba po grecku | 100 g | 14,00 zł |
Karp w galarecie + sos tatarski | 100 g | 18,00 zł |
Pstrąg w sosie winno – koperkowym (w galarecie) | 100 g | 18,00 zł |
Karp faszerowany (rolada) | 100 g | 14,00 zł |
Łosoś zapiekany w sosie z cytrusów z szafranem | 100/200 g | 28,00 zł |
Koperty z ciasta francuskiego z mięsem | 1 szt. | 9,00 zł |
Koperty z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami | 1 szt. | 9,00 zł |
Sałatki:
Śledziowa z ziemniakami | 100 g | 10,00 zł |
Tradycyjna Jarzynowa | 100 g | 10,00 zł |
Sałatka z buraka, kukurydzy, wołowiny oraz cebuli | 100 g | 13,00 zł |
Sałatka z brokułu, makaronu oraz szynki i warzyw | 100 g | 10,00 zł |
Inne propozycje deseru:
Babeczki z pieczonymi jabłkami oraz sosem malinowym +gałka lodów waniliowych |
100 g | 10,00 zł |
Jabłko pieczone z bakaliami i miodem w sosie waniliowo-cynamonowym |
100 g | 10,00 zł |
Bądź na bieżąco z balatonem
Newsletter
Restauracja Balaton Zabrze
Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji
Poniedziałek
zamknięte
Wtorek
10:00 - 21:00
Środa
10:00 - 21:00
Czwartek
10:00 - 21:00
Piątek
10:00 - 22:00
Sobota
10:00 - 22:00
Niedziela
10:00 - 21:00
Święta Bożęgo Narodzenia 24 oraz 25 grudnia - zamknięte
24 grudnia rano odbiór wynosów wigilijnych
Święta Bożęgo Narodzenia 26 grudnia - otwarte
Zadzwoń
Rezerwacja stolika: (32) 271 31 10
Przyjęcia: +48 508 321 941
Jesteśmy na
ul. Brodzińskiego 2, Zabrze
Napisz do nas
restauracja@balaton.zabrze.pl
© 2023 Restauracja Balaton Zabrze