imprezy okolicznościowe
Wigilia
Zorganizuj w restauracji Balaton niezapomniane spotkanie wigilijne dla swoich pracowników lub najbliższych. Zarezerwuj dogodny termin i cieszcie się wspólnie cudownym przedświątecznym czasem spędzonym w naszym klimatycznym lokalu!
Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy wyjątkowe menu, które ustalamy indywidualnie przed imprezą. Do tego w barze dostępne są napoje alkoholowe, takie jak piwo, wino, wódka, whisky, koniaki i kolorowe drinki. Aby zadbać o odpowiednią atmosferę, stoły na wigilijne spotkania przystrajamy kwiatami oraz akcentami świątecznymi. Cudowny klimat i pyszne jedzenie są więc gwarantowane!
Zapraszamy więc serdecznie do restauracji na niezobowiązujące spotkanie!
Przykładowe menu dla przyjęć zorganizowanych
Propozycja menu wigilijnego dla minimum 20 osób
Zupy (jedna do wyboru):
- zupa grzybowa z łazankami,
- barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami,
- krem z borowików z groszkiem ptysiowym,
- wigilijny barszcz czerwony z uszkami.
Drugie dania – serwowane na półmiskach (3-5 rodzaje do wyboru):
- karp soute, panierowany,
- karp z pieca (bez panierki),
- dorsz panierowany,
- dorsz pod pierzynką serowo-ziołową,
- pstrąg z migdałami lub pieczony z pieczarkami,
- mintaj panierowany,
-
pstrąg w całości pieczony z migdałami,
- łosoś zapiekany w sosie cytrusowo-maślanym,
- kulebiak z kapustą i rybą,
- łazanki z kapustą i grzybami,
-
gołąbki z kaszą i grzybami oraz sosem grzybowym,
-
pierogi z kapustą i grzybami,
-
pierogi ruskie,
- pierogi z dynią,
- krokiety z kapustą i grzybami,
- krokiety z mięsem.
Dodatki do dań – serwowane na półmiskach (3-5 rodzajów do wyboru):
- kluski śląskie,
- kopytka zwykłe/dyniowe/szpinakowe,
- ziemniaki odsmażane po węgiersku,
- ziemniaki odsmażane z ziołami,
- krokieciki ziemniaczane,
- kapusta po litewsku,
- kapusta z grzybami suszonymi,
- kapusta z grochem,
- surówka z kapusty kiszonej,
- surówka z brzoskwini i gruszek,
- surówka gorzki pocałunek (kapusta czerwona, seler, jabłko, cebula, chrzan, majonez),
- kapusta kiszona po węgiersku (jabłko, cebula, kapusta kiszona, papryka, chili).
Desery (2 rodzaje do wyboru):
- makówki śląskie,
- piernik świąteczny,
- ciasta – kołacze sernik i jabłecznik, makowiec.
Napoje:
- kompot z suszonych owoców,
- soki jabłko i pomarańcz,
- woda z cytryną i miętą.
Restauracja Balaton Zabrze
Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji
Poniedziałek
zamknięte
Wtorek
10:00 - 21:00
Środa
10:00 - 21:00
Czwartek
10:00 - 21:00
Piątek
10:00 - 22:00
Sobota
10:00 - 22:00
Niedziela
10:00 - 21:00
Święta Bożęgo Narodzenia 24 oraz 25 grudnia - zamknięte
24 grudnia rano odbiór wynosów wigilijnych
Święta Bożęgo Narodzenia 26 grudnia - otwarte
Zadzwoń
Rezerwacja stolika: (32) 271 31 10
Przyjęcia: +48 508 321 941
Jesteśmy na
ul. Brodzińskiego 2, Zabrze
Napisz do nas
restauracja@balaton.zabrze.pl
© 2023 Restauracja Balaton Zabrze