imprezy okolicznościowe

Wigilia

Zorganizuj w restauracji Balaton niezapomniane spotkanie wigilijne dla swoich pracowników lub najbliższych. Zarezerwuj dogodny termin i cieszcie się wspólnie cudownym przedświątecznym czasem spędzonym w naszym klimatycznym lokalu!

Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy wyjątkowe menu, które ustalamy indywidualnie przed imprezą. Do tego w barze dostępne są napoje alkoholowe, takie jak piwo, wino, wódka, whisky, koniaki i kolorowe drinki. Aby zadbać o odpowiednią atmosferę, stoły na wigilijne spotkania przystrajamy kwiatami oraz akcentami świątecznymi. Cudowny klimat i pyszne jedzenie są więc gwarantowane!

Zapraszamy więc serdecznie do restauracji na niezobowiązujące spotkanie!

Przykładowe menu dla przyjęć zorganizowanych

    Propozycja menu wigilijnego dla minimum 20 osób

    Zupy (jedna do wyboru):

    • zupa grzybowa z łazankami,
    • barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami,
    • krem z borowików z groszkiem ptysiowym,
    • wigilijny barszcz czerwony z uszkami.

    Drugie dania – serwowane na półmiskach (3-5 rodzaje do wyboru):

    • karp soute, panierowany,
    • karp z pieca (bez panierki),
    • dorsz panierowany,
    • dorsz pod pierzynką serowo-ziołową,
    • pstrąg z migdałami lub pieczony z pieczarkami,
    • mintaj panierowany,
    • pstrąg w całości pieczony z migdałami,

    • łosoś zapiekany w sosie cytrusowo-maślanym,
    • kulebiak z kapustą i rybą,
    • łazanki z kapustą i grzybami,
    • gołąbki z kaszą i grzybami oraz sosem grzybowym,

    • pierogi z kapustą i grzybami,

    • pierogi ruskie,

    • pierogi z dynią,
    • krokiety z kapustą i grzybami,
    • krokiety z mięsem.

    Dodatki do dań – serwowane na półmiskach (3-5 rodzajów do wyboru):

    • kluski śląskie,
    • kopytka zwykłe/dyniowe/szpinakowe,
    • ziemniaki odsmażane po węgiersku,
    • ziemniaki odsmażane z ziołami,
    • krokieciki ziemniaczane,
    • kapusta po litewsku,
    • kapusta z grzybami suszonymi,
    • kapusta z grochem,
    • surówka z kapusty kiszonej,
    • surówka z brzoskwini i gruszek,
    • surówka gorzki pocałunek (kapusta czerwona, seler, jabłko, cebula, chrzan, majonez),
    • kapusta kiszona po węgiersku (jabłko, cebula, kapusta kiszona, papryka, chili).

    Desery (2 rodzaje do wyboru):

    • makówki śląskie,
    • piernik świąteczny,
    • ciasta – kołacze sernik i jabłecznik, makowiec.

    Napoje:

    • kompot z suszonych owoców,
    • soki jabłko i pomarańcz,
    • woda z cytryną i miętą.

    Restauracja Balaton Zabrze

    Zapraszamy serdecznie do naszej restauracji

    Poniedziałek

    zamknięte

    Wtorek

    10:00 - 21:00

    Środa

    10:00 - 21:00

    Czwartek

    10:00 - 21:00

    Piątek

    10:00 - 22:00

    Sobota

    10:00 - 22:00

    Niedziela

    10:00 - 21:00

    Święta Bożęgo Narodzenia 24 oraz 25 grudnia  - zamknięte

    24 grudnia rano odbiór wynosów wigilijnych

    Święta Bożęgo Narodzenia 26 grudnia - otwarte

    Zadzwoń

    Rezerwacja stolika: (32) 271 31 10

    Przyjęcia: +48 508 321 941

    Jesteśmy na

    ul. Brodzińskiego 2, Zabrze

    Napisz do nas

    restauracja@balaton.zabrze.pl

    © 2023 Restauracja Balaton Zabrze